Wednesday, August 24, 2005

Dins la cisterna

Aquestes darreres setmanes, els dimarts, dijous i dissabtes, amb en Quel de Son Pinyol hem anat a un hortal de la seva propietat, als afores de la vila, i ens ficàvem a dins d’una cisterna eixuta, com una sitja de moro, baixàvem per una escaleta de cordes subjectada al coll de la cisterna, instal·làvem el cavallet damunt el trespol de teula i pintàvem a lloure. Vèiem passar els rajos de sol. Contrastàvem la llum solar i les ombres que anaven passant per l’ull de la cisterna. Hi hem passat moltes hores dins aquesta cisterna i encara en pasarem unes quantes més d’hores. Hem travessat les hores només amb la idea fixa de pintar i pintar damunt les teles i els cartrons, i de tant en quant, bevíem d’un cànter aigua de pou. Els primers dies m’ha acostat bastant acostumar-m’hi. Trencar l’hàbit nocturn no ha estat bo de fer, però, ho havia de provar i en Quel és un pitot que et fa la companyia necesaria. No sé què en serà d’aquestes sèrie de quadres que han nascut dins la cisterna i els seus clarobscurs.. Són provatures de llums, colors i contrallums; sovint he treballat els fons i els escenaris dels quadres. En Quel no vol que ho digui, durant l’execució d’aquest pintar dins la cisterna ens hem despullat, pintàvem totalment en pèl: la nuesa del nostre cos davant el un de l’obra que s’anava fent...

1 Comments:

Blogger David Madueño Sentís said...

Sóc en David, de cal LlunÀtic. La traducció del llibre de Hess és d'Anna Soler Horta. Pel que porto llegit és prou correcta, i pel que he llegit del teu bloc el llibre t'interessarà sobremanera. Et transcric part de la contraportada: "L'obra narra l'existència apassionada de Klingsor, un pintor expressionista que recorda van Gogh, i que, com Hesse mateix, es debat entre dos mons: el món de l'art i de l'esperit i el món modern i burgès."
I que el teu company pintor no en tingui tanta, de vergonya, per l'anècdota: teniu la sort de viure intensament el goig de la creació, i això no tothom ho pot dir. Per això crec que el llibre de Hesse t'agradarà.
Fins aviat!

11:35 AM  

Post a Comment

<< Home